ZBIERAJ BUTELKI - edycja lato/jesień 2007r

O współczesnych poszukiwaczach skarbów.
Awatar użytkownika
soko
Garniak

Post autor: soko »

Swoją drogą Wielkopolanie będą mieli jeszcze swoje szanse
No bo jak Guzik znowu pójdzie w las i guzik znajdzie? :lol:
A widzę, że ma szanse na PET-cie 18!!!
Krzysztof
60CSx, Colorado 400t, Suunto X10, Colorado 300 i Colorado 400c. 86S, 79S.
Moja "Instrukcja Obsługi Colorado": Link: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=67948#p67948
naive
Początkujący
Kontakt:

Post autor: naive »

Po PET004 radziłbym iść gdzieś w środku tygodnia, albo dość wcześnie rano. Bo jest tam spory ruch, więc nie da się spokojnie szukać. W sobotę tam byłem , ale w tym miejscu gdzie buteleczka jest ukryta nie byłem, bo stał tam spory tłumek fotografujących "żródło" Sanu a sama przecinka którą biegnie granica, jest mocno wydeptana.
Pozdrawiam
Rysiek

etrex Vista CX + Palmax i AutoMapa5
Awatar użytkownika
Guzik
Bywalec

Post autor: Guzik »

soko pisze:No bo jak Guzik znowu pójdzie w las i guzik znajdzie? :lol:
A widzę, że ma szanse na PET-cie 18!!!
Krzysztof
Głupio mi bardzo, ale to był naprawdę przypadek, że jechałem w te strony.
To był niebieski pet, opisany liczbą 35, kolorami: niebieskim i czerwonym oraz podpisem Kolegi Lecha, z pięcioma monetami: 10,10,5,5,5 zł Tym razem "tkwił"... przy pniaku :)

Pozdrawiam,
Pozdrawiam,

Przemysław (Guzik) Guzinski
GPSmap 62s, UMP PCPl, Góry_PL, PL Topo, GPSWielkopolska
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

Guzik pisze:Głupio mi bardzo, ale .....
E tam :D Przecież to naprawdę bardzo urokliwy kawałek lasu :D
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Awatar użytkownika
Guzik
Bywalec

Post autor: Guzik »

GPS Maniak pisze:E tam :D Przecież to naprawdę bardzo urokliwy kawałek lasu :D
Tak, tak, zwłaszcza, że szedłem przecinką od południa :) Prawie jak w górach!

Pozdrawiam,
Pozdrawiam,

Przemysław (Guzik) Guzinski
GPSmap 62s, UMP PCPl, Góry_PL, PL Topo, GPSWielkopolska
naive
Początkujący
Kontakt:

Guzik pisze:
GPS Maniak pisze:E tam :D Przecież to naprawdę bardzo urokliwy kawałek lasu :D
Tak, tak, zwłaszcza, że szedłem przecinką od południa :) Prawie jak w górach!

Pozdrawiam,
Nie narzekaj :D , gdy pójdzisz po PET004 to trzeba pokonać 21 km przy przewyższeniu około 300 - 400 m chyba za 55 pkt. I trzeba uważać by nie przejść przypadkiem na Ukrainę, butelka schowana chyba 10 m od linii granicznej.
Pozdrawiam
Rysiek

naive
Początkujący
Kontakt:

Dziś "sprzątnąłem" PET010 za punktów 30 , nie było problemów ze znalezieniem, chociaz ścieżka z Maniowa jest słabo widoczna a na dodatek w gęstym lesie VistaCX czasem gubiła sygnał. Niestety to chyba moja ostatnia butelka, bo w drodze powrotnej pewien młody ksiądz skasował mi cały tył samochodu, więc tymczasowo pozostaję bez transportu , przynajmniej ze trzy tygodnie.

PS. Po drugą buteleczke w tamtym rejonie nie szedłem, jak by sie ktos chciał do niej dostać szybko, można iść z Habkowiec " na krechę" , tylko godzinka drogi. Oczywiście dziś nie szedłem z Maniowa, "zaatakowałem" ja z Przełęczy Żebrak, rano cała dolina Hoczewki była zadymiona przez liczne wypały.

Obrazek

Tu była schowana butelka.

Obrazek

A taki piękny las jest w najbliższej okolicy.
Pozdrawiam
Rysiek

Awatar użytkownika
Magnoom
Radny
Kontakt:

Post autor: Magnoom »

Z poniedziałku na wtorek wybieram się ponownie w Bieszczady, tylko nie wiem czy uda mi się urwać z pracy, aby poszukać butelek. Przyznam, że na te dwie nadal miałem chrapkę. Teraz już tylko jedna. Chyba, że jutro pojawią się kolejne w okolicy.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
naive
Początkujący
Kontakt:

Magnoom pisze:Z poniedziałku na wtorek wybieram się ponownie w Bieszczady, tylko nie wiem czy uda mi się urwać z pracy, aby poszukać butelek. Przyznam, że na te dwie nadal miałem chrapkę. Teraz już tylko jedna. Chyba, że jutro pojawią się kolejne w okolicy.
Lechu musi ujawnić to co tam schował, myśle że jeszcze dwie buteleczki tam jest, jedna na Wołosaniu i pewnie jedna na drodze z Maniowa do szlaku czerwonego mniej więcej w tym rejonie gdzie był PET010. Na szlaku i w lesie warunki do wędrowania sa idealne.

Poniżej zapis śladu, widac że zwłaszcza na szlaku aparacik gubił sygnał, idzie się tam swoista aleją pod potężnymi bukami, jodłami i jaworami, zwłaszcza jawory skutecznie odcinały mnie od amerykańskich satelitów / sprawdzałem, gdy usłyszałem komunikat/.

Obrazek
Pozdrawiam
Rysiek

nito
Nowy

Post autor: nito »

Witam serdecznie wszystkich !

Lechu, pomysł z PET-ami super. Namówiłem rodzinę na wypad z Gdańska w Góry Stołowe, że super widoczki (owszem) , ale tak naprawdę to chodziło o PET-a 20 :D . W środę rano dotarliśmy na miejsce do Radkowa, parę godzin snu i decyzja - jedziemy po PET-a 20 dopuki jest. Na szczyt docieramy ok. 19:50, krótkie poszukiwanie i jeeest :lol: . PET 20 wartość punktowa 35pkt. Minęło parę minut i wokół ciemno, do samochodu schodzimy oświetlając drogę latarką.
W czwartek wypad na Szczeliniec ( super widoczki) , a wieczorem pakowanie i wyjazd w Bieszczady. Na miejsce docieram rano, parę godzin snu i myśl czy w Bieszczadach zostały jeszcze jakieś PET-y skoro tu działa naive, który "wykosił" większość :wink: . Po południu wyruszam, po drodze wpadam do kafejki w Ustrzykach sprawdzić ilość PET-ów do odnalezienia - są trzy. Postanawiam znaleźć PET-a 10. Ok. 17 docieram do miejsca o podanych współrzędnych, dokładne poszukiwania, pozycja się zgadza, a PET-a nie ma :( . Pierwsza myśl: no tak, był już tu naive,
nito
Nowy

druga myśl: czy "wykosił" również PET-a 14, który ma być parę kilometrów dalej. Godzina już późnawa, jeśli pójdę, będę wracał po ciemku. Szybka decyzja - idę. Do celu docieram o 19, krótkie poszukiwania i ulga - za drzewem jest PET 12 wartość punktowa 35pkt. Chcę zrobić zdjęcia ale w aparacie "padają" akumulatory, muszę pożyczyć z latarki. Wracam w całkowitej ciemności oświetlając drogę latarką. Gdy dochodzę do samochodu "zdychają " akumulatorki w latarce wyczerpane pracą w aparacie. Do bazy docieram po 22.
A dzisiaj "wydłubałem" PET-a 004 wartość punktowa 55pkt.
Zdjęcia spróbuję dołączyć po powrocie do Gdańska, tu gościnnie wysyłam post przez GPRS.

Pozdrawiam

Mirek
"nito"
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

nito pisze:Zdjęcia spróbuję dołączyć po powrocie do Gdańska, tu gościnnie wysyłam post przez GPRS.
Qrczę. Była okazja żeby poznać się osobiście :D
Co prawda nie był to ani wyjazd turystyczny, ani związany z PETami, niemniej jednak noc z piątku na sobotę spędziłem w Ustrzykach Górnych.
W piątek pod wieczór wpadłem też na chwilę do Wołosatego.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
naive
Początkujący
Kontakt:

nito pisze:Na miejsce docieram rano, parę godzin snu i myśl czy w Bieszczadach zostały jeszcze jakieś PET-y skoro tu działa naive, który "wykosił" większość :wink: . Po południu wyruszam, po drodze wpadam do kafejki w Ustrzykach sprawdzić ilość PET-ów do odnalezienia - są trzy. Postanawiam znaleźć PET-a 10. Ok. 17 docieram do miejsca o podanych współrzędnych, dokładne poszukiwania, pozycja się zgadza, a PET-a nie ma :( . Pierwsza myśl: no tak, był już tu naive,
No to widze że masz szczęście, mialem zamiar iśc w piątek po PET012, zamierzałem "zaatakować " ja z Habkowców "na krechę". Więc ja podwojnie miałem pecha , gdybym jednak w piątek poszedł to może w drodze powrotnej ominąłbym tego co mi rozbił samochód. A teraz Lechu pokazał trzy butelki w miejscach ktore doskonale znam, bo tam byłem,nie mam jednak czym jechać a wszystkie są do zdjęcia za jednym wypadem. Dodam tylko że 6 m od PET001 jest założona przeze mnie skrzynka geocache.
Pozdrawiam
Rysiek

nito
Nowy

Miałem wyjechać do Gdańska o 9 ale u sąsiadów zajrzałem na Garniaka, a tu Lechu podał nowe lokalizacje. Odpiąłem przyczepkę z rowerami, zostawiłem rodzinę, zapakowałem szwagra i "odpaliłem maszynę". Dwie lokalizacje odpadły bo za daleko (ok. 100 km), ale do PET-a 11 tylko ok. 50 więc mogę zdarzyć i w jeszcze rozsądnych godzinach wracać do Gdańska. Szybki podjazd kamienistą drogą na przełęcz Żebrak, potem czerwonym szlakiem w kierunku PET-a. Na niebie konstelacja satelitów niekorzystna, między wysokimi drzewami Quest co chwila gubi sygnał, ale w końcu jeeeest :lol: .
PET 11 jest mój, wartość punktowa 30 pkt. Teraz szybko po rodzinkę i za pół godzinki wyjeżdżam do Gdańska. Zabawa była przednia.

Pozdrawiam wszystkich ze słonecznych Bieszczadów.

Mirek
"nito"
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

nito pisze:PET 11 jest mój,
Widzę, że wyścig o palmę pierwszeństwa nabiera rumieńców :D
Pozdrawiam Lechu

ODPOWIEDZ