Witam.
Kupilem w koncu viste hcx, glownie do tekkingu w gorach.
W zestawie byly mapy europy, tylko ze podstawowe, wiec o dupe rozbic tak naprawde.
moje pytanie: czy moge uzywac go tez na drodze?jako nawigator drogowy?dogrywajac mapy oczywiscie
i drugie: jesli tak to czy warto kupowac do niego City Navigator Europe NT ktory kosztuje 600zl czyli prawie tyle ile dalem za odbiornik...moze sa gdzies tansze
i trzecie: poniewaz jestem zielony w tym temacie i dopiero sie wdrazam, czy wogole sa jakies darmowe mapy?
czy jak jade np. na elbrus to musze kupic mape okolic elbrusa??? czyli jak ze zwyklymi mapami?
dzieki
luk
ps
czuje sie jeszcze jak 70cio latek posadzony przed kompem pierwszy raz w zyciu:)
Zakupilem Garmin Vista Hcx
Re: Zakupilem Garmin Vista Hcx
Gratuluję zakupu.luka pisze:Kupilem w koncu viste hcx, glownie do tekkingu w gorach.
Nie jest to odbiornik dedykowany do samochodu, ale jeździć z nim można. Ja prowadziłem swój samochód przez dwa lata mając GPSMap60CS. Więcej dowiesz się w poradniku GPS Maniakaluka pisze:moje pytanie: czy moge uzywac go tez na drodze?jako nawigator drogowy?
Jeśli zamierzasz jeździć po Europie to chyba warto. Jeśli tylko po Polsce to według mnie lepiej zainwestować w GPMapę. A i tak idealnych map nie ma, więc obie w wielu przypadkach i sposobach korzystania z nawigacji wspaniale się uzupełniają.luka pisze:i drugie: jesli tak to czy warto kupowac do niego City Navigator Europe NT ktory kosztuje 600zl czyli prawie tyle ile dalem za odbiornik...moze sa gdzies tansze
Owszem są darmowe mapy, tworzone przez zapaleńców. Poszperaj na forum a znajdziesz kilka przyklejonych tematów:luka pisze:i trzecie: poniewaz jestem zielony w tym temacie i dopiero sie wdrazam, czy wogole sa jakies darmowe mapy?
Gdzie znajdę mapy drogowe?
Gdzie znajdę mapę Polski?
Komercyjne mapy demo - linki
MAPY DLA GARMINÓW - FREEWARE
Zainteresuj się takimi serwisami jak MapCenter, MapCenter2 czy projektem UMP-pcPL.
Zapewne musisz taką kupić. Może uda się znaleźć darmową. Możesz też przygotować ją samemu. Co rozumiesz przez pojęcie "zwykłe mapy" i jakie mapy są "niezwykłe"luka pisze:czy jak jade np. na elbrus to musze kupic mape okolic elbrusa??? czyli jak ze zwyklymi mapami?
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Edit: Damian, Ty błyskawica jesteś
Edit: Eeee pewnie minutkę wcześniej zacząłem czytać. Magnoom.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Gratulacjeluka pisze:Kupilem w koncu viste hcx,
To mapa bazowa.W zestawie byly mapy europy, tylko ze podstawowe, wiec o dupe rozbic tak naprawde.
Jaknajbardziej. Nie będziesz jednak miał komunikatów głosowych.luka pisze:moje pytanie: czy moge uzywac go tez na drodze?jako nawigator drogowy?dogrywajac mapy oczywiscie
Nie wiem bo nie widziałem. Z pewnością koledzy zaraz podpowiedzą.luka pisze:i drugie: jesli tak to czy warto kupowac do niego City Navigator Europe NT ktory kosztuje 600zl czyli prawie tyle ile dalem za odbiornik...moze sa gdzies tansze
Tak i to wiele, a najwięcej tu: http://gps.astronet.pl/new/news.htm , mapcenter2.cgpsmapper.com , http://fitt.tychy.pl/gps/index.po.htm , no i oczywiście wyśmienita mapa drogowa http://ump.waw.pl ale też znajdziesz tam szlaki turystyczne.luka pisze:i trzecie: poniewaz jestem zielony w tym temacie i dopiero sie wdrazam, czy wogole sa jakies darmowe mapy?
EDIT: Pozwoliłem sobie sformatować BBCode i linki. Magnoom.
Pozdrawiam! Krzychu.
Vista HCx + Topo_PL_100 + UMP-pcPL-topo oraz parę innych map
Re: Zakupilem Garmin Vista Hcx
My niestety nieluka pisze:piszac zwykle mam na mysli papierowe
dzieki za pomoc:)
Pozdrawiam! Krzychu.