O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Witam. Mam problem ze swoją 60-tką. Po zainstalowaniu nowszego oprogramowania ze strony garmina (3,7 było 3,6) poprostu odmówił współpracy. Zainstalowałem soft ( wszystko przebiegło pomyślnie) wyłączyłem go i odłączyłem kabel i nie chce się już włączyć od tego momentu. Nie pojawia się nic na ekranie, zero dżwięków i podświetlenia. Pewnie to moja wina
Czy wiecie jak można go naprawić lub zrobć tzw. twardy reset ( o ile takie coś wogóle jest)?? Będę bardzo wdzięczny za pomoc, pozdrawiam.
Master Reset: QUIT + MENU + ZOOM OUT + POWER Ta funcja wykasuje wszystkie mapy (60C, 60CS, 76C, 76CS) i dane ( waypointy, trasy, ślady i almanach). W obiornikach z serii "X" karta pamięci zostanie nietknięta. Są też informacje, że funkcja nie kasuje map (info do weryfikacji).
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
No nie , no trochę to niepoważne. Wydaje mi się, że guziki wszystkie razem trzeba trzymać wciśnięte przez DOBRYCH kilka minut. i kilka razy powtórzyć taką próbę. A ty odpisujesz po 7 minutach, że nic nie pomogło?! Porządnie wciśnięte guziki, wszystkie razem, przez kilka minut i to kilka razy dla każdego z typów resetu - spróbuj tak. Zajmie to Tobie lekko pół godziny. A w ogóle to zacznij od wymiany baterii. Krzysztof
Jeśli resety nie pomogą to może spróbuj obudzić USB (jeśli dobrze pamiętam trzymanie przycisku kursora DO GÓRY podczas włączania odbiornika) i ciągle trzymając tą kombinację podpiąć odbiornik do PC i ponownie aktualizować firmware.
Włączył się!!!! Probuję instalować jeszcze raz soft ale myślę, że jest uszkodzony włącznik. Po naciśnięciu nic się nie dzieje czy można go jakoś wymienić??
arek-nawrocki pisze:Tak jest sporo. Niby nowy sprzęt i takie cos....
Nie przejmuj się, moje Colorado było dwa razy w serwisie zanim dostałem w pełni sprawny egzemplarz :")
Były też wątki o serii wadliwie działających Vist (wieszały się losowo po włączeniu)
Prawdopodobnie uszkodzona jest guma a nie sam włącznik. Po naciśnięciu 'po skosie' od anteny normalnie się włącza. Jeśli nie będzie się pogarszało to mam zamiar to zostawić jak jest a jeśli się uszkodzi całkowicie to poprawię garmina i poszukam innego miejsca na przełącznik np. z boku. Kolejny raz dziękuję za pomoc
Witam.
Przecież masz gwarancję. Jak się zepsuje całkiem to go odeślesz.
Podobno sprzęt z USA naprawa albo wymienia Garmin UK.
Pozdrawiam.
Ty przecież kupiłeś w UK.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2009, 21:12 przez asandrzej, łącznie zmieniany 2 razy.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que