Jak karta microSD do Visty HCx
Jak karta microSD do Visty HCx
Witam,
w końcu postanowiłem ulżyć mojej Nokii N95-2, zakupiłem Viste HCx i mam pytanie do użytkowników: czy Vista współpracuje z kartami 4GB? Różnie to z tymi kartami jest (niemiłe doświadczenie z MIO A701) i chciałbym wybrać coś sprawdzonego. I jeszcze przy okazji: chodzę trochę po Beskidach, często szlakami których nie ma w TOPO 100 , czy moglibyście mnie nakierować na wątek "jak pomóc" w rozwijaniu tego projektu.
Tomek
w końcu postanowiłem ulżyć mojej Nokii N95-2, zakupiłem Viste HCx i mam pytanie do użytkowników: czy Vista współpracuje z kartami 4GB? Różnie to z tymi kartami jest (niemiłe doświadczenie z MIO A701) i chciałbym wybrać coś sprawdzonego. I jeszcze przy okazji: chodzę trochę po Beskidach, często szlakami których nie ma w TOPO 100 , czy moglibyście mnie nakierować na wątek "jak pomóc" w rozwijaniu tego projektu.
Tomek
Re: Jak karta microSD do Visty HCx
Nakierowuję do Żródła: www.gpsmaniak.comTOMANEK pisze:Czy moglibyście mnie nakierować na wątek "jak pomóc" w rozwijaniu projektu TOPO 100?
Tam pytaj o detale
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Jak to tam pytaj o detale?
Napisz do Lecha: gps(at)gpsmaniak(dot)com i wyślij Mu tracki.
Nie praktykowałem ale wyczytałem, że program Popeja "gmaptool" łączy mapki do min. 4GB (nie miał większej karty). Wynikałoby z tego że limit 2GB to sprawa Mapsourca.
Swoją drogą ciekawe jak Vista poradzi sobie z tak dużą ilością map. Ja zaprzestałem wgrywania takiej ilości danych. Miałem w Venture CNE2008, GPmapę, UMP, Topo i stwierdzam że wyszukiwanie przyprawia o mdłości.
Swoją drogą ciekawe jak Vista poradzi sobie z tak dużą ilością map. Ja zaprzestałem wgrywania takiej ilości danych. Miałem w Venture CNE2008, GPmapę, UMP, Topo i stwierdzam że wyszukiwanie przyprawia o mdłości.
Nuvi 760, Oregon 300 nuMaps Lifetime + ostatnia GPMapa, HTCwildfire + 3-oś kompas, Navigon, Rmaps.
Samsung Galaxy tab p-1000 + mapamap PL-2011Q3
Samsung Galaxy tab p-1000 + mapamap PL-2011Q3
Przy karcie powyżej 2GB chyba już powoli jest szansa zbliżyć się do limitu mapek ( plików .img), który dla np. 60CSx wynosi ok. 2025 plików. Chyba też podobna wartość obowiązuje dla Visty. O ile wiem, odbiornik nie informuje o przekroczeniu limitu, natomiast w terenie ni stąd ni zowąd okazać się może, że właśnie dana mapa (dany segment) jest już niewidoczna.
Chyba lepiej mieć np. 2 - 3 karty z mniejszymi zestawami map i uważać, by nie przekroczyć tego limitu.
Krzysztof
Chyba lepiej mieć np. 2 - 3 karty z mniejszymi zestawami map i uważać, by nie przekroczyć tego limitu.
Krzysztof
60CSx, Colorado 400t, Suunto X10, Colorado 300 i Colorado 400c. 86S, 79S.
Moja "Instrukcja Obsługi Colorado": Link: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=67948#p67948
Moja "Instrukcja Obsługi Colorado": Link: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=67948#p67948
Witam wszystkich. Jak widać dopiero zaczynam przygodę z GPS, we wtorek będę już miał Etrex Vista HCX i w związku z tym mam pytanie jaką kartę micro SD kupić, 2GB czy 4GB . Czy ten odbiornik w pełni obsłuży kartę 4GB ? Pytam ponownie bo nik jeszcze nie udzielił jednoznacznej odpowiedzi. Według wypowiedzi na forum bezpieczniej będzie zastosować 2GB ?
Jarek
Etrex Vista HCX TOPO
Etrex Vista HCX TOPO
Ja od kilku lat posiadam kartę 4GB w urządzeniu które zamierzasz kupić i ani razu nie miałem problemu z jej obsługą przez odbiornik. Na karcie jest Topo Słowacji, Topo Czech, Topo 100 i moja mapka Karkonoszy.
--
Pozdrawiam
Robert
GPS Map 60CSx, Vista HCx, Nuvi 2599LMT, .
Pozdrawiam
Robert
GPS Map 60CSx, Vista HCx, Nuvi 2599LMT, .
dziękuję za odpowiedź, w takim razie kupię 4 GB, pozdrawiam
Jarek
Etrex Vista HCX TOPO
Etrex Vista HCX TOPO
Ło matko, co Wy trzymacie na kartach 4GB 
pozdrawiam
Krzysiek
SPV M650 + Automapa
Vista HCx + GPMapa TOPO, TOPO_PL_100, UMC pcPL
Krzysiek
SPV M650 + Automapa
Vista HCx + GPMapa TOPO, TOPO_PL_100, UMC pcPL
Jak to co? MP3 
Staszek
Nuvi200 + Nuvi250v2 + Mio169 + eTrexVistaHCx + eTrex20->eTrex30 + Samsung Solid B2710 + HTC HD2 (Android 4.2.2) + K&M Drive 2.1 + eTrex30x
własna kompilacja OSM + UMP-pcPL + Compass
góry - Locus, droga - ciągle poszukuję
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
własna kompilacja OSM + UMP-pcPL + Compass
góry - Locus, droga - ciągle poszukuję
NuviLog2MS, gpxer, jnxer