Czechy w UMP
Czechy w UMP
Na stronie UMP-pcPL jest taki, lakoniczny, komunikat:
01.03.2008 Dodaliśmy obszary UMP-Czechy oraz UMP-Slowacja. Czechy działają prawidłowo, Słowacja wymaga dokończenia.
Ale... co to dokładnie znaczy? Zaktualizowałem UMP, tam są drogi wylotowe z Polski prowadzące do Czech. Interesuje mnie Dolny Śląsk, bo tu mieszkam. Czy coś więcej powinienem widzieć? Czy inny plik?? A przy okazji to ump w Nuvi 250W wygląda znacznie atrakcyjniej niż w MapSource!
01.03.2008 Dodaliśmy obszary UMP-Czechy oraz UMP-Slowacja. Czechy działają prawidłowo, Słowacja wymaga dokończenia.
Ale... co to dokładnie znaczy? Zaktualizowałem UMP, tam są drogi wylotowe z Polski prowadzące do Czech. Interesuje mnie Dolny Śląsk, bo tu mieszkam. Czy coś więcej powinienem widzieć? Czy inny plik?? A przy okazji to ump w Nuvi 250W wygląda znacznie atrakcyjniej niż w MapSource!
Tepe
Re: Czechy w UMP
No, że oprócz UMP-Katowice, UMP-NowySacz itd. pojawiły sie wydzielone i pełne (terytorialnie) UMP-Czechy i UMP-Slowacja. Tyle, że nie będziemy ich zapełniać sieczką z mapcenter, bo więcej tam poprawiania niż korzyści by było, a będziemy trzymać się wariantu "tylko tracki".tad46 pisze:Ale... co to dokładnie znaczy?
Tak, Niemcy i Ukraina wkrótce.
Tak, słyszeliśmy o OSM.
Re: Czechy w UMP
Pewnie chodzi o to, że w on tego nie widzi i ma rację, bo w przedostatniej nt, którą miałem jeszcze tego nie było widaćAlf/red/ pisze:No, że oprócz UMP-Katowice, UMP-NowySacz itd. pojawiły sie wydzielone i pełne (terytorialnie) UMP-Czechy i UMP-Slowacja.
Artur
Ostatnio zmieniony 07 mar 2008, 20:15 przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
CD
Ja bardzo przepraszam, ale gzie te UMP-Czechy są?? Może głupio pytam, ale... na ump.waw.pl nie ma, w linkach nie ma, na mapcenter nie ma, google kieruje na ump.waw.pl...
Ja akurat nie wiem co to OMS, ale poszukam...
Pozdrawiam w pokorze.
Ja akurat nie wiem co to OMS, ale poszukam...
Pozdrawiam w pokorze.
Tepe
Re: CD
Jest. Masz ump-pcpl?tad46 pisze:Ja bardzo przepraszam, ale gzie te UMP-Czechy są?? Może głupio pytam, ale... na ump.waw.pl nie ma
Re: CD
Może nie lubi aktualizacji "z ikonki"? Ostatnio ludzie, o duża pani lekkich obyczajów, więcej pobierają duże exe niż małe poprawkiArtur pisze:Masz ump-pcpl?
Wersje instalacyjną zrobię... pewnie jutro.
> Tak, Niemcy i Ukraina wkrótce.
A mniejwiecej kiedy ?
Tak wogole to ostatnio zauwazylem, ze coraz czesciej jezdze na UMP, tak jakos wiecej niz CN2008 mi sie ona podoba, poprostu jest wyraznie coraz lepsza, w sumie wystarczylaby jako jedyna mapa. (zeby jeszcze uzupelnic Szczecin i okolice zachodniej czesci rejonow nadmorskich),
A mniejwiecej kiedy ?
Tak wogole to ostatnio zauwazylem, ze coraz czesciej jezdze na UMP, tak jakos wiecej niz CN2008 mi sie ona podoba, poprostu jest wyraznie coraz lepsza, w sumie wystarczylaby jako jedyna mapa. (zeby jeszcze uzupelnic Szczecin i okolice zachodniej czesci rejonow nadmorskich),
Ostatnio zmieniony 07 mar 2008, 23:04 przez Ryszard1, łącznie zmieniany 1 raz.
nuvi200 + CNE2008 + UMP-pcPL
Granice już są, więc wkrótceRyszard1 pisze:A mniejwiecej kiedy ?Alf/red/ pisze:Tak, Niemcy i Ukraina wkrótce.
O tym pisaliśmy już wielokrotnie. Zbierz ślady, punkty podeślij to będzie.Ryszard1 pisze:(zeby jeszcze uzupelnic Szczecin i okolice zachodniej czesci rejonow nadmorskich),
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
- nocnyMarek
- Bywalec
Ja tam sie nie pytałem, wysłałem co się dało znaleźć (Cz, A, SLO itp) na flyspraya, a Alf/red i tak połowę wywali "do piachu".
Krzysztof
Krzysztof
60CSx, Colorado 400t, Suunto X10, Colorado 300 i Colorado 400c. 86S, 79S.
Moja "Instrukcja Obsługi Colorado": Link: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=67948#p67948
Moja "Instrukcja Obsługi Colorado": Link: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=67948#p67948
Tak zapraszamy do podsyłania śladów i punktów z krajów sąsiednich. Polska i tak ma najwyższy priorytet w projekcie, ale stopniowo będziemy dodawać drogi u sąsiadów. Na razie te główne, przelotowe, potem się zobaczy...
Pozdrawiam Damian Gałka
Owszem, można. Z tym, że faktycznie do wykorzystania jest jedynie ten ślad z ekranów diagnostycznych. Tracklog w nuvi 200!Ryszard1 pisze:Czy takim najprostszym nuvi200 tez to mozna zrobic ?
Zapraszam na stronę projektu UMP-pcPL, szczególnie działu często zadawanych pytań FAQ oraz do tematów poruszanych na Garniaku, np. Udział w projekcie UMP-Wawa. Jest tam też moja wypowiedź dotycząca sposobów na podsyłanie informacji, z tym, że FTP nie działa już od jakiegoś czasu i aktualnie korzystamy głównie z Systemu zgłoszeń Flyspray.Ryszard1 pisze:...przeslac te pliki i gdzie?
Pozdrawiam Damian Gałka
To chyba za mało.Ja bym Ci sugerował :Ryszard1 pisze:Czy takim najprostszym nuvi200 tez to mozna zrobic ?Magnoom pisze:Tak zapraszamy do podsyłania śladów...
Czy poprzez zapis "Sart Recording" w "Logging Control", i przeslac te pliki i gdzie?
przetworzyć ślad zrobiony przy pomocy nuvi 200 programem nutrak ,otworzyć na tle mapy określonego regionu przy pomocy np MapEdit.zrobić print screen do Paint i następnie to ładnie opisać tekstem co zrobiłeś. Będzie wiadomo o co chodzi.I wtedy wysyłać.
To na początek dalej to trzeba sie uczyć i uczyć poprawiać technikę.
kp@
Nuvi 250+CNE 2008 NT +UMP-pcPL, Nuvi 42LM+CN 2021.10 + UMP-pcPL+ Openstreet Polska
Nuvi 250+CNE 2008 NT +UMP-pcPL, Nuvi 42LM+CN 2021.10 + UMP-pcPL+ Openstreet Polska